Klättercentret Telefonplan

Klättercentret Telefonplan ligger ute i Hägersten, Stockholm. Klättercentret ville starta en anläggning för klättring som var till för alla, där både nybörjare och avancerade klättrare kunde känna sig välkomna.

Klättercentret Telefonplan ligger ute i Hägersten, Stockholm. Vi ville starta en anläggning för klättring som var till för alla, där både nybörjare och avancerade klättrare kunde känna sig välkomna. Deras strävan är att sprida klättersporten och erbjuda goda träningsmöjligheter till besökare som vill utvecklas som klättrare och till de besökare som söker en intressant och rolig träningsform.

Om du känner att klättring är något för dig har vi en mycket uppskattad grundkurs i inomhusklättring. Där lär du dig allt du behöver för att kunna träna klättring på egen hand, och får det Gröna kortet som gör dig behörig till att säkra på våra repväggar. Säkra betyder att du står nere på marken och håller i repet medan din kamrat klättrar.

I klättervärlden finns det också en gren som kallas för Bouldering. Bouldering sker på väggar som är ca 4,5 m höga med tjockmattor placerade under väggarna. Alla över 12 år kan träna bouldering utan att ha några särskilda förkunskaper, däremot behöver du förstå vilka säkerhetsregler som gäller i boulderrummet. För lite extra skjuts och kunskap rekommenderar vi Boulderintroduktionen, där du lär dig våra regler samt grunderna i bouldering.

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Tellusgången 22-24,
Stockholm 126 26 Hägersten, Sverige
Get directions
Måndag-Fredag: 09:00-22:00 Lördag-Söndag: 09:00-20:00