Klätterverket

Klätterverket har funnits i Sickla sedan 1994 och var då en av Sveriges första kommersiella klätterhallar, och vi har sedan dess varit ledande inom utvecklingen av inomhusklättring. Klätterverket har bland annat utformat normerna för auktorisering av klätterinstruktörer och vi har även arrangerat SM flera gånger.

Klätterverket slog först upp portarna, som Sveriges största klättergym 1994, och låg då i en fabrikslokal i nuvarande Sickla Köpkvarter. 2000 flyttade anläggningen in i Aktiebolaget Diesels gamla lokaler, som tidigare hade använts för att tillverka dieselmotorer. Under den tiden låg Klätterverket i den del som nu är stora scenen och Stockholms länsmuseum.

2002 flyttade vi in i ännu större lokaler inom samma byggnad, och det är där vi ligger kvar nu. Sickla köpkvarter har sedan dess expanderat enormt och Dieselverkstaden har nu byggts om till ett kulturhus där vi delar byggnaden med allt från bibliotek, scenkonst, dansstudio, museum och teaterscener.

På Klätterverket idag finner du över 1000² klättring, uppdelat på 40 topprep, flera ledbara väggar samt mycket bouldering. Vi har också en brant tunnel för intensiv intervallträning, samt ett loft med möjlighet till styrketräning med gymutrustning, vikter, roddmaskiner ,fingerboards, ringar och pilatesbollar. Vi har även en riktigt stor campusbräda för dig som vill träna riktigt hårt.

Passa på och testa klättring i Stockholm hos Klätterverket. Klättring på riktigt!

Rate and write a review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Marcusplatsen 17,
Nacka 131 34 Nacka
Get directions
Måndag-Fredag: 10:00-22:00 Lördag-Söndag: 10:00-20:00